خلاقانه بررسی رقبا

تحلیل رقبا در کسب‌وکار روش های اجرایی تحلیل رقابتی دیدار

این در حالی است که ما در مراحل قبلی به توضیح و تشریح چرخه تقویم محتوایی (مدل RCMD) پرداختیم و مدلی کارآمد را برای تدوین تقویم محتوایی ارائه کردیم. سپس به تحقیقات محتوایی و پس از آن به تحلیل مخاطبی پرداختیم که قرار است برای او تولید محتوا کنیم. حال در گام سوم از آموزش تدوین تقویم محتوایی به تحلیل رقبا برای کمک به تدوین تقویم محتوایی رسیده‌ایم. به این ترتیب، دو برند مذکور رقبای غیرمستقیم یکدیگر به شمار می‌آیند؛ به این معنی که مثلا تیم بازاریابی Fabletics نیازی ندارد که زمان خود را برای بررسی دقیق برند Stitch Fix صرف کند، چراکه مخاطبان آن‌ها کاملا متفاوت هستند. در واقع، حتی اگر تفاوت‌ها بسیار کوچک باشند، همین تنوع کم می‌تواند به ایجاد تغییراتی کافی در روند کار کسب‌وکارهای مختلف منجر شود.

در این بخش، این چالش‌ها را به‌طور کامل بررسی کرده و برای هر مورد مثال‌های عملی ارائه می‌کنیم تا راهکارهایی برای مواجهه با این مشکلات پیدا شود. کسب‌وکارهای کوچک برای رقابت مؤثر با برندهای بزرگ‌تر و متمایز شدن در بازار به تحلیل رقبا نیاز دارند. برای ارزیابی موفقیت استراتژی‌ها، باید اهداف مشخص و معیارهای سنجش تعیین کنید. این اهداف می‌تواند شامل افزایش سهم بازار، بهبود رضایت مشتری، یا افزایش درآمد باشد. معیارهای سنجش به شما کمک می‌کنند تا پیشرفت خود را نظارت کنید و تغییرات لازم را اعمال کنید.

بسته به موضوعاتی که در وب‌سایتشان منتشر شده‌اند، این مطالب ممکن است برای آشنایی با استراتژی‌های تولید محتوای آن‌ها کمک‌کننده باشند؛ به همین دلیل، باید کیفیت محتوای آن‌ها را ارزیابی کنید. این اطلاعات مفید به کسب‌وکارتان ایده می‌دهند تا بدانید که چقدر روند فروش رقابتی است و برای رقابت در مرحله‌ی خرید نهایی به چه اطلاعاتی نیاز دارید تا بتوانید محصول فروشی خود را آماده کنید. برای مثال، دو برند Stitch Fix و Fabletics را در نظر بگیرید؛ هر دو کسب‌وکار سرویس‌های مبتنی بر اشتراک خرید را به صورت ماهیانه ارائه می‌دهند. صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) ابزار قدرتمندی برای شناسایی رقبای آنلاین هستند. این تحلیل می‌تواند به شما کمک کند تا متوجه شوید چه کسب‌وکارهایی در حوزه شما فعال‌تر هستند و چگونه می‌توانید در رقابت پیشی بگیرید. در ادامه با جزییات بیشتری هریک از این موارد را به‌شکل گام به گام و مرحله به مرحله برایتان توضیح میدهم تا بتوانید خودتان این فرآیند را انجام دهید.

همان طور که مشاهده می‌کنید، یادگیری هریک از این ۴ مؤلفه برند کسب‌وکارتان را در مسیر دستیابی به موفقیت سوق می‌دهد. اطلاعات کسب‌شده از رصد رقبا را ارزیابی کرده و در صورت امکان از آن اطلاعات استفاده کنید. در صورت تعدد رقبایتان در یک قسمت از بازار، در بخش دیگر بازار متمرکز شوید. پلی استیشن دو نسخه PS5 دیجیتال و استاندارد را با قیمت‌های مختلف ارائه می‌دهد، درحالی‌که نینتندو سه نسخه از کنسول خود را ارائه می‌دهد. هر دو شرکت لوازم جانبی نیز می‌فروشند برای مثال، سونی افزونه‌های واقعیت مجازی (VR) را می‌فروشد درحالی‌که نینتندو لوازم جانبی بازی مانند فرمان و راکت تنیس را می‌فروشد. در مثال ما، سونی در مقابل نینتندو است، اما لازم است تا ایکس باکس مایکروسافت را نیز در نظر بگیریم که در همان بازار رقابت می‌کند.

حجم پست‌های وبلاگ آن‌ها چقدر است؟ مقدار و فراوانی این دارایی‌های محتوایی را مشخص کنید. چند وقت یک‌بار مقاله/کتاب/مطالعه منتشر می‌کنند؟ این‌گونه می‌توانید استراتژی‌های تولید سرنخ آن‌ها را شناسایی کنید. منظورمان این نیست که در پروسه تحلیل رقابتی، رقبای غیرمستقیم خود را کاملاً کنار بگذارید. این برندها را در رادار بررسی‌های خود نگه‌دارید؛ چراکه احتمالاً پیشرفت کرده و در حیطه رقبای مستقیم شما قرار خواهند گرفت. به‌عنوان‌مثال اگر برند گوچی روزی بخواهد به سراغ تولید کفش ورزشی شیک برود، همه‌چیز برای نایک تغییر خواهد کرد. اگر تابه‌حال به سراغ تحلیل رقابتی نرفته‌اید و یا تحلیل رقبا را محدود به بررسی وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی می‌دانید، حتماً این مقاله را تا انتها بخوانید.

این خدمات به مشتریان کمک می‌کرد تا بهترین راهکارها را برای طراحی وب‌سایت‌های خود پیدا کنند. ساره با بررسی نظرات مشتریان رقبای خود، توانست نقاط ضعفی را شناسایی کند که او می‌توانست از آن‌ها بهره‌برداری کند. این کار باعث شد که ساره بتواند خدمات خود را بهبود بخشد و نیازهای مشتریان را بهتر درک کند. چه کسب و کاری خدماتی باشد و چه محصول خاصی را تولید کند، چیزی در حال تولید شدن است. زمانی که یک برند تبلیغات نمی‌کند، شما می‌توانید تبلیغات داشته یا نداشته باشید؛ اما اگر رقیبی شروع به برگزاری کمپین‌های تبلیغاتی کند، شما برای حفظ سهم بازار یا بقاء کسب و کار محکوم به تبلیغات هستید.

نقاط قوت جنبه‌هایی از محصول یا خدمات شما هستند که به شما نسبت به رقبای خود برتری می‌دهند. یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد MOZ این است که به شما امکان می‌دهد عملکرد رقبا را در زمینه سئو به‌صورت جامع بررسی کنید و استراتژی‌های بهینه‌سازی وب‌سایت خود را بر این اساس تنظیم کنید. این ابزار به‌ویژه برای شناسایی نقاط ضعف در صفحات رقبا و استفاده از فرصت‌های موجود بسیار کاربردی است. ساره همچنین از ابزارهایی مانند Hootsuite و Buffer برای تحلیل عملکرد رقبای خود در رسانه‌های اجتماعی استفاده کرد. این ابزارها به او کمک کردند تا بفهمد رقبایش چه نوع محتوایی را منتشر می‌کنند و چگونه با مخاطبان خود تعامل دارند. او مقالاتی نوشت که به مشتریان کمک می‌کرد تا مشکلات خود را حل کنند و همچنین ویدیوهایی تولید کرد که فرآیند طراحی وب‌سایت را به صورت گام به گام توضیح می‌داد.

تحلیل SWOT یک روش موثر برای بررسی رقباست که نقاط قوت، ضعف‌ها، فرصت‌ها و تهدیدهایشان را مشخص می‌کند. در ادامه توضیحاتی درباره هریک از این موارد می‌دهیم؛ هرچند در مقاله ماتریس SWOT چیست، کاملا درباره تحلیل سوات صحبت کرده‌ایم. تحلیل رقبا نباید تنها به مراحل اولیه کسب‌وکار یا طراحی استراتژی محدود شود؛ بلکه باید به‌طور منظم انجام شود. بازارها و رقابت‌ها دائماً در حال تغییر هستند، و عدم پیگیری این تغییرات می‌تواند شما را عقب بیندازد. این رقبا نیازهای مشابه مشتریان را برطرف می‌کنند اما محصولات یا خدمات متفاوتی ارائه می‌دهند. تحلیل رقبا، با وجود اهمیت بالای آن، می‌تواند با چالش‌های متعددی همراه باشد.

این اطلاعات به شما کمک می‌کنند بفمهمید بازاری که در آن کار می‌کنید چقدر رقابتی است. اینگونه نمایندگان فروش شما همان اطلاعاتی را در اختیار مشتریان قرار دهند که آن‌ها را به خرید ترغیب می‌کند. اگر رقبای شما شرکت‌های سهامی عام هستند می‌توانید گزارش‌های سالانۀ آن‌ها را به‌صورت آنلاین پیدا کنید. اما اگر طرف حسابتان شرکت‌های خصوصی هستند باید کمی بیشتر برای جستجو وقت بگذارید. در این مقاله از مدیرنو سعی کردیم با ذکر نمونه و پرسشنامه و همچنین ارائه چک لیست و جدول به همراه انواع روش های تجزیه و تحلیل رقبا راهنمای کامل در این زمینه به شما ارائه دهیم. اطلاعات ذکر شده در این مقاله به کارآفرینان و مدیران بازاریابی در تصمیم‌گیری‌های استراتژیک و مدیریتی در بازارهای رقابتی کمک می‌کند.

برای تعیین اینکه آیا یک پلتفرم رسانه اجتماعی جدید ارزش وقت شما را دارد یا خیر، نرخ مشارکت رقیب خود را در آن سایت‌ها بررسی کنید. اگر در صنایعی کار می‌کنید که باید محصول را برای مشتری ارسال کنید، حتماً به هزینه‌های حمل‌ونقل رقبای خود توجه داشته باشید و مطمئن شوید که هزینه ارسال را در نظر گرفته‌اید. پس از شناسایی رقیب، از تیم خود بخواهید که بررسی عمیق‌تری داشته باشند و علت تغییر مشتریان به سمت محصول یا خدمت شما را جویا شوند. حتی اگر معامله‌ای را از دست داده‌اید و مشتری بالقوه در نهایت تصمیم گرفت از رقیب خرید کند، مطمئن شوید که علت شکست خود را می‌دانید. چه خدمات یا ویژگی‌هایی مشتری را به سمت رقیب جذب کرد؟ در مورد قیمت چطور؟ برداشت مشتری از فرایند فروش شما چیست؟ اگر آن‌ها قبلاً به سمت رقیب رفته‌اند، بفهمید که چرا این کار را کرده‌اند. اگر مشتریان در جایی از گزارش‌ها به رقبای شما اشاره‌کرده‌اند، ببینید چرا محصول یا خدمت شما را به رقبا ترجیح داده‌اند.

شکاف‌ها ممکن است شامل نیازهای برآورده‌نشده مشتریان، محصولات یا خدماتی که کمتر به آن‌ها پرداخته شده، یا حتی مخاطبانی باشند که توجه کافی به آن‌ها نشده است. شناسایی این شکاف‌ها به شما امکان می‌دهد تا استراتژی‌های بازاریابی نوآورانه و منحصربه‌فردی ایجاد کنید. با تجزیه و تحلیل دقیق رقبا، می‌توانید این نقاط ضعف را شناسایی کنید و به‌عنوان فرصتی برای رشد کسب‌وکار خود از آن‌ها بهره ببرید. به‌عنوان مثال، اگر رقبای شما در ارائه خدمات پس از فروش ضعیف عمل می‌کنند، می‌توانید با ارائه خدمات بهتر، مشتریان بیشتری را جذب کنید. جمع‌ آوری اطلاعات دقیق و به روز از رقبا یکی از مهم‌ترین جنبه‌های موفقیت در هر کسب‌ و کاری است. با دانستن اینکه رقبا چه می‌کنند، چه محصولاتی ارائه می‌دهند، و چگونه با مشتریان خود ارتباط برقرار می‌کنند، می‌توانید استراتژی‌های خود را بهبود بخشید و در بازار رقابتی امروز پیشتاز شوید.

با انتخاب کلمات کلیدی مناسب، تحلیل رقبا و استفاده از ابزارهای SEO، می‌توانید جایگاه کسب‌وکار خود را تقویت کنید و در فضای رقابتی موفق‌تر عمل کنید. جت سئو با ارائه این امکانات، فرآیند تحلیل رقبا را برای کسب‌وکارهای ایرانی ساده‌تر و کارآمدتر کرده و به شما کمک می‌کند تا استراتژی‌های خود را بهبود دهید. یکی از بهترین روش‌ها برای درک نیازهای مشتریان، بررسی بازخوردهای آن‌ها درباره محصولات و خدمات رقبا است. این بازخوردها شامل نظرات، شکایات و پیشنهاداتی است که مشتریان درباره رقبا ارائه می‌دهند. با جمع‌آوری و تحلیل این اطلاعات، می‌توانید بفهمید که مشتریان چه انتظاراتی دارند و چگونه می‌توانید محصولات یا خدمات بهتری ارائه دهید.

شناخت نقاط قوت رقبا به شما این امکان را می‌دهد که استانداردهای صنعت را بهتر بشناسید و با تطبیق آن‌ها با کسب‌وکار خود، جایگاه رقابتی‌تان را بهبود بخشید. همچنین می‌توانید با استفاده از اطلاعات جمع‌آوری‌شده، استراتژی‌هایی طراحی کنید که از رقبایتان پیشی بگیرید. در نهایت، تحلیل رقبا به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد که با شناخت دقیق‌تر از بازار و رقبای خود، استراتژی‌های بهتری را تدوین کنند و در نتیجه، به موفقیت‌های بیشتری دست یابند. به یاد داشته باشید که در دنیای پر رقابت امروز، یادگیری و پیشرفت از رقبا نه تنها یک انتخاب، بلکه یک ضرورت است. این اطلاعات باعث می‌شود تا کسب و کارها در مواجهه با رقبا، بهترین تصمیمات را بگیرند و در رقابت با شکست مواجه نشوند.

در هر صنعتی که وارد شوید، همیشه چند رقیب دارید که باید آن‌ها را در تصمیماتتان در نظر بگیرید. به فرایند شناسایی و شناخت این رقبا «آنالیز یا تجزیه‌وتحلیل رقبا» گفته می‌شود. در فرایند آنالیز رقیب سعی می‌کنیم بفهمیم رقبا از کدام استراتژی‌ها برای تولید، بازاریابی‌ و فروش محصولاتشان استفاده می‌کنند. درمورد شرکت‌های سهامی عام، گزارش‌های سالانه‌ی فروش آنان را می‌توانید به صورت آنلاین پیدا کنید، اما برای یافتن این اطلاعات درباره‌ی کسب‌وکارهای خصوصی باید بیش‌تر تلاش کنید. همان‌طور که هر جزء را در تحلیل رقبای خود (کسب‌وکار، فروش و بازاریابی) ارزیابی می‌کنید، از تحلیل SWOT نیز استفاده کنید. این بدان معناست که هر زمان امتیاز کلی رقبا را ارزیابی کردید، می‌توانید با تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدهای رقیبتان را یادداشت کنید.

به طور مثال رقبای یک کتاب فروشی، هم سایر کتابفروشی‌ها (رقیب مستقیم) هستند و هم پادکسترها و کانال‌هایی که به ارائه خدمات صوتی و ارائه پادکست (رقیب غیر مستقیم) می‌پردازند. چرا که این دسته از رقبا نیز اگرچه محصولات مشابه‌ای (مثل کتاب کاغذی) ارائه نمی‌کنند، اما نیاز مخاطب هدف کتابفروشی‌ها را که همان دریافت اطلاعت، شنیدن داستان، آموزش و … هست را ارضا می‌کنند. هنگامی که رقیبی شناسایی شد، از تیم فروش بخواهید تا با مطرح کردن سؤالاتی مانند «دلیل تغییر رفتار کاربران برای خرید از کسب‌وکارتان»، تحلیل بیش‌تری از رقبا را ارائه دهند. شبکه‌های اجتماعی یکی از ارزشمندترین منابع برای تحلیل فعالیت رقبا و شناسایی فرصت‌های بهبود در استراتژی کسب‌وکارتان هستند. با بررسی دقیق فعالیت رقبا، می‌توانید رفتار مخاطبان، نوع محتوا و روندهای موفق را شناسایی کنید.

اگر پیش از این مشتریان خود را از دست داده‌اید، با بررسی چشم‌انداز رقبا می‌توانید دلایل احتمالی این موضوع را درک کنید. اگر آخرین باری که یکی از رقبای خود را تحلیل کردید، به صورت مطالعه سریع وب‌سایت رقیب و مشاهده حساب‌های شبکه‌های اجتماعی آن بود، احتمالاً اطلاعات مهمی را که می‌توانست به رشد برند شما کمک کند، از دست داده‌اید. در این مطلب، به‌طور کامل به این موضوع می‌پردازیم که چگونه رقبا را تحلیل کنیم و بهترین نتیجه را از آن بگیریم. اگر شما هم به دنبال تحلیل رقبا در کسب و کار هستید، اما نمی‌دانید از کجا شروع کنید، این مطلب را تا انتها دنبال کنید. با همان معیارهایی که رقبا را می‌سنجید، به کسب‌وکار، فروش و خدمات بازاریابی خود در فضای الکترونیک نگاه کنید. به فرایند شناسایی رقبای اصلی و تحقیق درباره محصولات، استراتژی فروش و بازاریابی آن‌ها، تحلیل رقابتی می‌گویند.

اما گاهی اوقات یک بررسی کوچک کافی است تا بفهمید در صنعت شما مردم به دنبال محصولات مقرون به صرفه‌ هستند. اینگونه باید قیمت خود را از رقبا پایین‌تر آورده و سعی کنید به چشم آن دسته از مشتریانی خوش بیایید که زیاد طرفدار دست ‌کردن در جیبشان نیستند. اما زمانی که دقیق‌تر این دو برند را بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که محصولات این برندها یکسان نیستند. همچنین، برای آگاهی از تکنولوژی‌های مورداستفاده‌ی رقبا می‌توانید لیست‌های شغلی موردنظر آنان را، به‌ویژه برای جایگاه‌های شغلی مهندس یا توسعه‌دهنده‌ی وب، بررسی کنید. در این لیست‌های شغلی، به احتمال زیاد تکنولوژی‌های موردنیاز برای استخدام کارکنان ذکر شده‌باشند که روشی خلاقانه برای آگاهی از تکنولوژی‌های موردنظر رقیب به شمار می‌آیند. – در این ستون، فرصت‌هایی که می‌توانید در بازار مشاهده کنید را ثبت کنید.

در پایان این مقاله، می‌توانیم به این نتیجه برسیم که تجزیه و تحلیل رقبا نه‌تنها یک فعالیت تجاری حیاتی است، بلکه یک عنصر کلیدی در تعیین استراتژی‌های موفقیت‌آمیز یک شرکت به شمار می‌رود. اهمیت تحلیل رقبا در توانایی آن برای ارائه بینش‌های عمیق درباره بازار، روندهای جاری، شناخت نقاط قوت و ضعف رقبا و انتخاب استراتژی حمله یا گریز است. رقیب، شرکتی است که محصولات و خدماتی مشابه را در قیمتی مشابه به مشتریان مشابه شرکت ما می‌فروشد. هر کسب و کار رقبای زیادی دارد که هرکدام از آن‌ها جایگاه رقابتی مخصوص به خود را داشته و به شیوه‌ای خاص با دیگران رقابت می‌کنند. در این بخش به دسته‌بندی انواع رقبا از جهت نفوذ و قدرتشان در بازار می‌پردازیم.

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها در تحلیل رقبا، محدودیت در دسترسی به اطلاعات کامل و دقیق در مورد فعالیت‌ها، استراتژی‌ها و عملکرد آن‌ها است. اطلاعات رقبا معمولاً به‌صورت عمومی در دسترس نیست و کسب اطلاعات به‌دست‌آمده ممکن است سطحی یا ناقص باشد. نظارت و ارزیابی مداوم نتایج استراتژی‌ها به شما کمک می‌کند تا به‌طور پیوسته عملکرد خود را بهبود بخشید و به تغییرات بازار واکنش نشان دهید. این کار شامل بررسی منظم داده‌ها، تحلیل نتایج، و اصلاح استراتژی‌ها بر اساس بازخوردها و نتایج به‌دست‌آمده است. راه دیگر این است اسم رقبای خود را در سایت‌های کاریابی وارد کنید و آگهی‌های استخدام آن‌ها را چک کنید؛ برای مثال ممکن است برای سمت شغلی کارشناس محتوا، تسلط به هوش مصنوعی آورده شده باشد.

چک لیست تحلیل رقبا ابزاریست که برای بررسی رقبای یک کسب و کار یا صنعت استفاده می‌شود. این چک لیست می‌تواند به عنوان یک راهنمای جامع برای بررسی رقبایتان و ارائه استراتژی‌های رقابتی برای بهبود کسب و کار شما مفید باشد. امروزه حمل‌ونقل رایگان یک مزیت بزرگ است که می‌تواند مصرف‌کنندگان را به انتخاب یک برند بر دیگری مجاب کند. زمانی که این فروشگاه بخواهد برای تولید محتوای کارش، یک تقویم محتوایی استراتژی محور طراحی و تدوین کند، لازم است که بعد از تحقیقات محتوایی و تحلیل مخاطبانش به سراغ رقبا برود. باید کاملا بداند که رقبا چه محتوایی را با چه استراتژی برای چه مخاطبی و از طریق چه کانال انتشار و قالب محتوایی تولید و منتشر می‌کند. تحلیل نتایج موتورهای جستجو (SERP) یک گام ضروری برای شناسایی رقبا و درک موقعیت شما در بازار است.

در تصویر زیر می‌توانید تمپلیت شناسایی رقبا برای تقویم محتوایی را مشاهده کنید. به یاد داشته باشید تحلیل رقبا به معنای دزدیدن کاری نیست که انها انجام می‌دهند. بلکه به این معناست که بدانید کسب و کار شما در کجای بازار سقوط می‌کند و بتوانید فرصت‌های جدیدی برای برجسته کردن محصول خود پیدا کنید. به هر حال، اگر کیفیت کم باشد، مهم نیست که چند بار پست می‌کنند زیرا مخاطبان هدفشان ارزش زیادی در آن پیدا نمی‌کنند. به جای پرداختن به تک تک تکه‌ها، تعداد انگشت شماری از نمونه‌ها را برای بررسی انتخاب کنید تا فرآیند قابل کنترل‌تر شود. بهتر است حداقل یک رقیب از هر دسته را در تجزیه و تحلیل خود بگنجانید تا واقعاً جامع باشد.

تحلیل رقبا به معنای بررسی و ارزیابی استراتژی‌ها، نقاط قوت و ضعف، و عملکرد رقبای شما در بازار است. او به وب‌سایت‌های آن‌ها سر زد، محتوای آن‌ها را مطالعه کرد و حتی با مشتریان آن‌ها صحبت کرد تا بفهمد چه چیزی آن‌ها را جذب می‌کند. تحلیل رقبا به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا محیط بازار را به‌صورت عمیق و واقعی درک کنند. در بازارهای رقابتی، عواملی چون قیمت‌گذاری، روندهای مصرف‌کننده، و رفتار خرید نقش تعیین‌کننده‌ای دارند. بدون شناخت دقیق از رقبا و فعالیت‌های آن‌ها، کسب‌وکارها نمی‌توانند به‌درستی جایگاه خود را ارزیابی کنند.

اگر مطالب منتشرشده کیفیت پایینی داشته‌باشند، صرف‌نظر از حجم مطالب، مخاطبان هدف در چنین وب‌سایتی نمی‌توانند اطلاعات ارزش‌مند بسیاری را به دست آورند. آیا می‌دانید حمل‌ونقل محصول با هزینه‌ی بالا اولین عامل برای رها کردن کسب‌وکارهاست؟ امروزه، حمل‌ونقل رایگان مزیتی بزرگ به شمار می‌آید که می‌تواند مشتریان را به انتخاب برندی از میان سایر برندها ترغیب کند. البته نمی‌توان گفت که کسب‌وکارها باید به طور کامل رقبای غیرمستقیم خود را رها کنند. در واقع، هر کسب‌وکاری باید برندهای رقیب غیرمستقیم خود را همواره تحت‌نظر داشته‌باشد، زیرا این برندها می‌توانند در هر زمانی موقعیت کاری خود را تغییر دهند و به رقیب مستقیم کسب‌وکار مذکور تبدیل شوند. این موضوع می‌تواند هر چیزی مانند بهبود خدمات مشتریان، ارزیابی قیمت‌ها، روش‌های بازاریابی، تغییر در وب سایت و یا حتی تعویض تأمین کننده‌ها را شامل شود. اگر رقبای شما از یک شبکه اجتماعی استفاده می‌کنند که شما در آن نیستید، ارزش آن را دارد که در مورد اینکه چگونه آن پلتفرم می‌تواند به کسب‌وکار شما نیز کمک کند، بیشتر بدانید.

آن‌ها با سایر رقبا رقابت نمی‌کنند و به‌جای رقابت اعتقاد دارند اگر مشتریان راضی باشند، شرکت حق خود را از آن صنعت می‌گیرد. تحلیل دقیق رقبا فرآیندی زمان‌بر است و نیاز به جمع‌آوری، بررسی، و تحلیل داده‌ها دارد. بررسی دقیق فعالیت‌های آن‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا روندهای جدید را شناسایی کرده و قبل از سایرین در آن‌ها سرمایه‌گذاری کنید. راه دیگر برای دسترسی به پاسخ این سوالات، جستجو در نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) است. نرم‌افزار CRM خود را باز کنید و دنبال مشتریانی بگردید که لا بلای صحبت‌هایشان به این موضوع اشاره کرده‌اند که قبل از شما سایر رقبایتان را هم بررسی کرده بودند. سعی کنید بفهمید که چه چیزی باعث شده که مشتریانتان به جای رقبا شما را انتخاب کنند.

حالا این حرکت یا روبه‌جلو است یا روبه‌عقب؛ چیزی که مهم است این است که شما باید از هر دو حالتِ رقبایتان خبر داشته باشید. در قسمت بعدی سعی می‌کنیم با یک مثال ساده از دنیای ورزش، شما را بهتر با تجزیه‌و‌تحلیل رقبا آشنا کنیم. بعدازاینکه محتوای رقیب را تحلیل کردید، باید استراتژی تبلیغات محتوایی آن را تحلیل کنید. با پرسیدن سؤالات باز، بازخوردهای صادقانه‌ای درباره آنچه برای مشتریان شما جذابیت دارد و آن چیزی که باعث می‌شود مشتری را از دست بدهید، دریافت خواهید کرد. به‌محض اینکه به جواب این سؤالات برسید، می‌توانید رقبای خود را از میدان به در کنید. سایت‌هایی که در رتبه‌های 1 تا 5 قرار دارند، احتمالاً رقبای اصلی شما در این زمینه هستند.


خرید دوره آموزش سئو کلاه خاکستری